Çok seviyorum profiterolü.Hatta birkaç sene önce ramazanda yemekten sonraki yürüyüşlerimiz pastanede benim profiterol isteğimle biterdi :D
Annemin yaptığı profiterolü çok önceden paylaşmam gerekirdi ama zaman işte..
Buraya tarifide paylaşıyorum belki yapmak istersiniz ;))
Elmalı Muzlu Profiterol
Malzemeler:
-2 paket petibör bisküvi
-2 elma
-2 muz
-1 su bardağı fındık
-2 paket petibör bisküvi
-2 elma
-2 muz
-1 su bardağı fındık
Sosu İçin:
-2 su bardağı süt
-1 çay bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı kakao
-1 tatlı kaşığı un
-1 tatlı kaşığı nişasta
-80 gram bitter çikolata
-2 su bardağı süt
-1 çay bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı kakao
-1 tatlı kaşığı un
-1 tatlı kaşığı nişasta
-80 gram bitter çikolata
Yapılışı:
Elmalar ve muzlar soyulup renedelenir ve şekerle birlikte suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir. Biraz soğuduktan sonra içerisine bisküviler küçük parçalar halinde kırılarak ilave edilir.Arzuya göre fındık ya da ceviz de eklendikten sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapılır ve servis tabağına dizilir.Üzerine sosu eklenip fındık ufalıyoruz ve servise hazır hale geliyor.Afiyet Olsun..
Elmalar ve muzlar soyulup renedelenir ve şekerle birlikte suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir. Biraz soğuduktan sonra içerisine bisküviler küçük parçalar halinde kırılarak ilave edilir.Arzuya göre fındık ya da ceviz de eklendikten sonra ceviz büyüklüğünde toplar yapılır ve servis tabağına dizilir.Üzerine sosu eklenip fındık ufalıyoruz ve servise hazır hale geliyor.Afiyet Olsun..
1 yorum:
gerçekten pratik bir tarifmiş.elinize sağlık.görüntü nefis
Yorum Gönder